Martti Servo & Napander ilmestyi värittämään Suomen musiikkielämää vuonna 1997. Iskelmää ja oivaltavaa huumoria yhdistelevän vakavailmeisen orkesterin löysivät ensimmäisinä rock –skenen kollegat ei vähiten hervottomien välispiikkien takia ja pian sana kiiri keikkajärjestäjienkin korviin. Ensimmäisen levynsä  ”Jälkijunassa – 13 suurinta” yhtye julkaisi vuonna 1997 ja albumilta lohkaistu ’Johtotähti’-single on yhä keikkasetin odotetuimpia biisejä. Napanderin varsinaisena läpimurtona pidetään vuotta 2002, jolloin yhtye teki Nelosen Tummien vesien tulkit -tv-sarjan tunnusmusiikin ja tuo biisi ’Mikä on kun ei taidot riitä’ toi Napanderin lopullisesti laajan kuulijakunnan tietoisuuteen.

Bändin historiaan sisältyy mittava määrä keikkoja klubeista ja kylätansseista hevifestivaalien lavoille. Harvinaista tässä hektisessä musiikkimaailmassa on se, että Napander on pysynyt koko 20-vuotisen taipaleensa samassa kokoonpanossa.

2018-10-20T21:26:18+02:00