Suomalaista teinihysteriaa ei ollut olemassa ennen Dingon Sinä ja minä –kappaletta. 80-luvulla kirjoitettiin suomalaiseen populaarikulttuuriin uusi iso luku. Sen nimi oli Dingo. Valtava hittiputki ja hillitön suosio olivat ennennäkemättömiä ilmiöitä. Kun mainitsee muutaman hitin, esimerkiksi Levoton tuhkimo, Lakatut varpaankynnet, Nahkatakkinen tyttö tai Rio Ohoi, muistot palaavat elävästi 80-nuoruutensa viettäneiden mieliin. Suurimman Dingo –hitin Autiotalon mukaan nimetty albumi on edelleen Suomen toiseksi myydyin albumi.

Sen oikean kultakauden Dingon paluusta on ollut pitkään puhetta ja sitä on välillä hieman yritettykin. Vasta nyt aika oli kypsä sille, että kaikki jäsenet hautasivat turhat sotakirveensä ja lähtivät intohimoisesti mukaan comebackiin. Kesällä 2017 nähdään suomalaisilla festareilla täydessä iskussa oleva bändi. Eikä kyse ole pelkästä nostalgiatripistä. Pojat ovat tosissaan suunnittelemassa uuden musiikin kirjoittamista ja Dingo –sadun jatkumista hamaan tulevaisuuteen.

Muistkaa ottaa Fugefestille mukaan sifonkihuivit ja kajaalikynät!